Voor bewoners

Je woning verduurzamen zonder dat het je energie kost

Wil jij een goed onderhouden woning zónder energierekening? Woningwaard bekijkt samen met jou de mogelijkheden om dit te realiseren. Wij geven je een eerlijk, nauwkeurig advies en helpen je stap voor stap je woning te verduurzamen.

Brief ontvangen?

Ook een brief ontvangen van de gemeente om je woning te verduurzamen? Bekijk meteen hoeveel jij kunt besparen op je energierekening.

Stappenplan

In 8 stappen je woning verduurzamen.

Stappenplan 1

1. Meld je aan

Via de URL in de brief die je hebt ontvangen, kun je je aanmelden voor het maatwerkadvies.

Stappenplan 2

2. Vul de vragenlijst in en lees het advies

Je vult je woonsituatie en woonwensen in met behulp van onze vragenlijst. Vervolgens krijg je persoonlijk advies waarin staat welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen.

Stappenplan 3

3. Gesprek met energiecoach

Als je wilt, komt er een energiecoach bij je langs die het advies samen met je doorneemt en je vragen beantwoordt.

Stappenplan 4

4. Kies een pakket dat bij je woning past

Aan de hand van het advies kies je zelf welke verduurzamende maatregelen je wilt treffen voor je woning en hoeveel je hierin wilt investeren.

Stappenplan 5

5. Controle door woninginspecteur

Een woninginspecteur komt bij je langs om te controleren hoe en waar de gekozen maatregelen geïnstalleerd kunnen worden in je woning.

Stappenplan 6

6. Onderteken de offertes

Wij stellen de offertes voor je op en rekenen uit hoe lang het duurt voor je jouw investering terugverdient. Aan de hand van deze informatie beslis je of je akkoord gaat en kun je de offertes ondertekenen.

Stappenplan 7

7. Vraag subsidies aan

We vertellen je welke subsidies je kunt aanvragen en hoe je dat doet. Daarnaast ondersteunen we je, waar nodig, bij de administratieve processen.

Stappenplan 8

8. Verduurzaam je woning

De uitvoerende bedrijven, zoals bouwondernemers en installateurs, gaan aan de slag om jouw woning te verduurzamen. Door onze nauwkeurige instructies kunnen zij werken met een zo laag mogelijk risico waardoor zij minder tijd en geld kwijt zijn aan de installatie. En dat betekent dat jij ook voordeliger uit bent. Aangezien jouw woning tegelijkertijd met de woningen van je buren wordt verduurzaamd, delen jullie een deel van de kosten. Zo kunnen jullie samen genieten van een duurzame wijk.

"Enorme dank voor jullie voorstel. Het is prachtig volledig en leest heel prettig."

-- Eveline Trines

Persoonlijk advies

Er zijn veel manieren om je huis te verduurzamen. Denk aan de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp of het isoleren van je huis. Voordat wij een advies uitbrengen, controleren wij altijd welke maatregelen geschikt zijn voor jouw woning, waar je het meeste voordeel uit haalt en hoe lang het duurt voordat je jouw investering terugverdient.

Meer weten?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We denken graag met je mee!