Voor bewoners

Woning verduurzamen zonder dat het energie kost

Een comfortabele, energieneutrale en toekomstbestendige woning realiseren zonder dat het een bewoner zelf energie kost. Dat is waar wij bewoners in helpen.

Woningwaard bekijkt samen met bewoners naar de mogelijkheden om dit te realiseren. Wij geven een eerlijk, nauwkeurig advies en helpen hen stap voor stap hun woning te verduurzamen. Het geeft bewoners handelingsperspectief en de mogelijkheid om direct in gesprek te gaan met uitvoerende partijen voor het opvragen van offertes.

Benieuwd hoe wij bewoners daarin ondersteunen en stimuleren? Bekijk het hieronder.

Brief ontvangen?

Ook een brief ontvangen van de gemeente om je woning te verduurzamen? Bekijk meteen hoeveel jij kunt besparen op je energierekening.

Stappenplan

In 8 stappen helpen wij woningeigenaren om hun woning te verduurzamen.

Stappenplan 1

1. Aanmelden

Alle bewoners in de wijk ontvangen een brief. Via een link in deze brief kunnen ze zich aanmelden voor het maatwerkadvies.

Stappenplan 2

2. Vragenlijst invullen en advies lezen

Online kunnen ze hun woonsituatie en woonwensen invullen via onze vragenlijst. Vervolgens krijgen ze persoonlijk advies waarin staat welke energiebesparende maatregelen ze kunnen nemen.

Stappenplan 3

3. Gesprek met energiecoach

Indien een woningeigenaar het wil, komt er een energiecoach langs die het advies samen doorneemt en vragen beantwoordt.

Stappenplan 4

4.Een pakket kiezen dat bij de woning past

Aan de hand van het advies kiest een bewoner zelf welke verduurzamende maatregelen hij wil treffen voor de woning en hoeveel hij hierin wil investeren.

Stappenplan 5

5. Controle door woninginspecteur

Een woninginspecteur komt bij de woning langs om te controleren hoe en waar de gekozen maatregelen geïnstalleerd kunnen worden.

Stappenplan 6

6. Ondertekenen van offertes

Bewoners kunnen aan de hand van hun maatwerkadvies direct naar uitvoerders toe. De bewoner kan de offerte uploaden binnen ons systeem en wij rekenen via deze specifieke offerte uit hoe lang het duurt voor de woningeigenaar zijn investering terugverdient. Aan de hand van deze informatie beslist hij of hij akkoord gaat en kunnen de offertes ondertekend worden.

Stappenplan 7

7. Vraag subsidies aan

We maken de subsidiemogelijkheden inzichtelijk en vertellen de bewoner hoe deze aangevraagd kan worden.

Stappenplan 8

8. Verduurzaam je woning

De uitvoerende bedrijven, zoals bouwondernemers en installateurs, gaan aan de slag om de woning te verduurzamen. Door onze nauwkeurige instructies kunnen zij werken met een zo laag mogelijk risico waardoor zij minder tijd en geld kwijt zijn aan de installatie. En dat betekent dat de woningeigenaar ook voordeliger uit is. Aangezien zijn woning tegelijkertijd met de woningen van de buren wordt verduurzaamd, wordt een deel van de kosten gedeeld. Zo kunnen bewoners samen genieten van een duurzame wijk.

“Enorme dank voor jullie voorstel. Het is prachtig volledig en leest heel prettig.”

— Eveline Trines

Persoonlijk advies

Er zijn veel manieren om een huis te verduurzamen. Denk aan de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp of het isoleren van een huis. Voordat wij een advies uitbrengen, controleren wij altijd welke maatregelen geschikt zijn voor de woning, waar het meeste voordeel uit te halen is en hoe lang het duurt voordat de investering terugverdiend wordt.

Meer weten?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We denken graag met je mee!